Különösen érintette ez a szálláshely és szabadidő alszámlákat, hiszen az elfogadóhelyek nagyrészt zárva vannak, vagy nem fogadnak pihenni, felfrissülni érkező vendégeket.

A Szép-kártyánál a feltöltést követő második év május 31. után a szolgáltató az ilyen régebbi egyenleg terhére maximum havi 3 százalék költséget érvényesíthet - emlékeztet Fata László juttatási szakértő.

Azoknak érdemes tehát erre különösen figyelni idén, akik a 2019-es feltöltéseiket még nem használták fel teljes mértékben.

Jó hír mindazok számára, akik rendelkeznek régebbi, még fel nem használt egyenleggel, hogy március 28-án hatályba lépett egy új kormányrendelet, mely szerint a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig a pénzforgalmi szolgáltató a kártya juttatásként átutalt, fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére a munkavállalóval szemben ilyen fenti díjat nem számíthat fel.

Így a veszélyhelyzetet követően lesz még nagyjából 2 hónapja az érintetteknek, hogy elköltsék a Szép-kártyán lévő régebbi egyenlegüket.

A rendelet szerint a pénzforgalmi szolgáltató majd a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül tájékoztatja a kártyabirtokosokat arról, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 61. naptól kezdve milyen mértékű díjat számít fel a fel nem használt pénzeszközre.