Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az állami Szerencsejáték Zrt. (Szrt.) összesítése szerint 2020-ban összesen 2773-an örülhettek milliós és négyen milliárdos nyereménynek a különböző játékokon.

Az ötöslottó 63 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét vitte haza az a szerencsés, aki 38 hét halmozódás után telitalálatot ért el szelvényével és így 6,431 milliárd forintot nyert. Ő lett 2020 első milliárdosa, akihez július közepén csatlakozott az a játékos, aki 1,7 milliárd forintot nyert az ötöslottón. Az év végén, közvetlenül karácsony előtt 21 hét halmozódás után 3,959 milliárd forintot nyert egy szerencsés - a nyeremény a játék történetének ötödik legnagyobb nyereménye volt.

A hatoslottón tavaly csak egy milliárdos nyeremény volt: valaki 1,376 milliárd forinttal gazdagodott.

Több ezer milliós nyereményt osztottak ki

Továbbra is az ötöslottónak köszönhetik a legtöbben milliós nyereményüket, hiszen 1150 játékos nyert egymillió forintnál nagyobb összeget. A hagyományos, papír alapú kaparós sorsjegyeknek köszönhetően 534 szerencsés vált milliomossá, míg az októberben útnak indított e-sorsjegyek év végéig 8 játékost örvendeztettek meg milliós nyereménnyel - írja az állami vállalat a közleményében. (Az ötöslottón több mint 28 milliárd forint értékben osztottak ki nyereményeket az öttalálatostól a kéttalálatos szervényekig.)

A számsorsjátékok közül a Joker játékon 288-an lettek milliomosok, a Puttón 171-en, a Luxoron 124-en, a Kenón pedig 123-an. A nemzetközi lottójáték, az Eurojackpot 54 nyertessel gazdagította a hazai milliomosok sorát, míg a Skandináv lottón ugyan csak 23 nagy nyeremény született, de ezen belül 8-an örülhettek száz millió forint feletti összegnek.

Az Szrt. szerint 2021-ben sincs megállás, a megszokott nyereményjátékokon kívül új kaparós sorsjegyeket terveznek, valamint két nagy sportesemény, a magyar válogatott részvételével megrendezett labdarúgó Európa-bajnokság és a tokiói olimpia is megnövelheti a fogadási kedvet.

A sportfogadások is hoztak a konyhára

A nemzeti lottótársaság sportfogadási kínálatát tekintve is jövedelmezőnek bizonyult a játékosok számára: a Tippmixen 144, a Tippmixprón 82, a totón 69, míg a góltotón 3 fogadó tudása és szerencséje kamatozott nagy összegben - írja az Szrt. A Tippmix játék során az év legnagyobb nyereménye közel 17 millió forint, a Tippmixprón több mint 10 millió forint volt.