Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ugyan a totó szerte a világon kissé háttérbe szorult, de a játék továbbra is vonzó lehetőséget jelent egy stabil fogadói bázisnak. Éppen ezért a totó megszüntetése nincs napirenden, sőt a Szerencsejáték Zrt. folyamatosan dolgozik játékainak a fejlesztésén - olvasható a lapban.

A totót 1947. október 19-én vezették be Magyarországon. A játék szinte folyamatosan változott, 2-3 évente jelentős átalakításon esett át. Némelykor a szelvényeket vagy a fogadási ajánlatban szereplő sportágakat módosították, máskor az alapjáték árát, netán a fogadási időszakokat, megint máskor a halmozódási szabályokat és a nyerőosztályok darabszámát.

A hagyományos, kézi feldolgozású szelvényeket 1996. február 24. vonták ki a forgalomból, és azóta kizárólag gépi fogadások köthetők. 2011 elejétől kezdődően pedig egy héten kétszer is szerencsét próbálhatnak az érdeklődők a sportfogadás ilyen formájával.

1998-tól napjainkig évente átlagosan több mint 600 darab 13+1 találatos szelvényt rögzítettek. A legtöbbet 1999-ben jegyezték fel, akkor egész évben 1386 alkalommal tippeltek hibátlanul a fogadók, legkevesebbszer - szám szerint 261-szer - pedig 2016-ban találtak telibe az arra vállalkozók.

Az egy fogadási fordulóban elért legtöbb telitalálat 2012. január 23-ra esett, akkor összesen 765 darab 13+1-es született - köszönhetően egyebek mellett a Manchester City és a Tottenham aktuális mérkőzésének, amelyen a 95. percben megítélt és értékesített büntetővel alakult ki a végeredmény. A legnagyobb nyereményt 2013 nyolcadik játékhetében jegyezték fel, akkor több mint 57 millió forintra tett szert a helyesen tippelő játékos. A Szerencsejáték Zrt.-nél hozzátették: ez különösen nagy összeg volt, az elmúlt húsz év átlagos nyereménye ugyanis nem éri el az ötmillió forintot - olvasható a lapban.