Idén hasonló növekedést terveznek, amit részben új termékek bevezetése segít. Idén négy új vezeték nélküli akkumulátoros gépet vezetnek be a piacra. Ezek környezetbarát módon működnek és könnyebb felhasználást tesznek lehetővé, ahogy a zajszennyezésük is jóval kisebb - ismertette. A következő két évben tovább bővül az akkumulátoros termékek köre.

A kft. 1991-ben alakult, első kelet-európai cégként a Stihl kereskedelmi leányvállalatainak sorában. A cég kizárólag szakkereskedői hálózaton keresztül értékesít, mára több mint 300 értékesítési helyen mintegy 800 embernek biztosít munkahelyet.

A Stihl több mint kétezer szabadalommal és szabadalmi bejelentéssel rendelkezik, németországi fejlesztési központjában közel 500-an dolgoznak. Az Andreas Stihl leszármazottainak tulajdonában álló cégcsoport 2015-ben, utolsó lezárt gazdálkodási évében 8,9 százalékkal rekordszintre, közel 3,25 milliárd euróra növelte árbevételét. A csoporthoz 36 leányvállalat és 120 importőr tartozik, termékeit mintegy 40 ezer szakkereskedésben forgalmazzák.

A cég világszerte több mint 14 200 embert foglalkoztat. A németországi Waiblingen-Neustadtban található központ mellett Brazíliában, az Egyesült Államokban, Svájcban, Kínában, Ausztriában, Japánban és a Fülöp-szigeteken is van gyártóüzeme.