Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ahogy a Napi.hu elsőként megírta, a jövőben kötelező lesz nyilvántartani azok személyes adatait, akik nagyobb zenei rendezvényekre lépnek be. Ez az intézkedés a 25 ezer fősnél nagyobb rendezvényeket érinti csak, a nagyobb fesztiválok, koncertek tartoznak ebbe a körbe. A hivatalos indoklás szerint a bűnmegelőzést, ezen belül is a terrorizmus megelőzését szolgálja az intézkedés.

A Sziget Zrt. közleménye szerint üdvözli a törvényjavaslatot. "Miután az ágazatban ezt megelőzően nem volt speciális és kötelező szabályozás, a potenciális biztonsági problémákat különbözőképpen lehetett értelmezni. Ennek vet véget ez a javaslat, amely megerősíti a mi korábbi törekvéseinket és gyakorlatunkat is" - írják.

Miután azonban a törvényjavaslat legkorábban csak a véleményezést és esetleges módosító indítványok elfogadását követő 15 napon belül lép életbe, és a NAIH (Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság) nemrégiben elmarasztalta a céget az eddigi gyakorlatáért, a két közelgő fesztiválnál - azaz a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound esetében - még nem tudják a már jól bevált rendszert alkalmazni.

Az adatvédelmi hatóság 30 millió forintra büntette a Szigetet, miután a fesztiválozók arra panaszkodtak, hogy a belépés előtt beszkennelik az igazolványaikat, és nem tájékoztatják őket arról, mire használják az adatokat. A Sziget idejére már várhatóan hatályba lép a törvény, és ismét kérhetnek személyit a szervezők a belépőktől.