A Sziget Zrt.-t 2017 elején adták el a Providence nevű amerikai befektetési alapnak, de nem lehetett tudni, hogy pontosan mennyiért - írja a G7 gazdasági portál. A konkrét összeg üzleti titok - mondták el a magyar fesztiválszervező cég vezetői és tulajdonosai számos interjúban. Az utóbbiak közül Gerendai Károly annyit árult el, hogy a sajtóban végigfutó Forbes-becslés - amely szerint 8,5 milliárd forintot érhetett a Sziget 70 százaléka - alulbecsli az összeget.

Nem sokkal később, a 2016-os beszámoló megjelenése után a Forbes helyesbítette a becslését, 13,2 milliárd forintra. A Sziget Zrt.-t technikailag birtokló luxemburgi holdingcég, az LMF Luxco sárl. 2017-es beszámolójában leírták, mennyit fizettek magyar rendezvényszervező cégért.

E szerint egészen pontosan 49 065 170 euróért, forintban (2017-es átlagárfolyamon) 15,2 milliárdért vették meg a Sziget 70 százalékát. Ez alapján a teljes céget 70 millió euróra, azaz mai árfolyamon 22,4 milliárd forintra értékelte a 2017. januári üzlet.

Ebből ki lehet számolni, hogy a Szigetet korábban birtokló négy magyar magánszemély annál is többet keresett a fesztivál 70 százalékának eladásán, mint azt korábban becsülték. A Szigerta Kft.-t birtokoló Gerendai Károlyhoz és Takács Gáborhoz 11,6 milliárd forint érkezhetett (ezen 68-32 százalékos tulajdoni arány szerint osztozhattak), a Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert 50-50 százalékos tulajdonában álló Volt Invest Kft. számlájára pedig 3,5 milliárd forint kerülhetett. Nagyjából ez tükröződik a két magyar cég leadott beszámolójában is.