Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A híd állapotát az üzemeltető Budapest Közút Zrt. rendszeresen ellenőrzi és a biztonságos közlekedés lebonyolításához szükséges beavatkozásokat elvégzi - írják.

A 10 évenkénti szakértői fővizsgálat az idei évben aktuális, aminek közbeszerzési eljárása (több más híd vizsgálatával együtt) folyamatban van. Emellett idén készült a Sziget Fesztivál által generált jelentős gyalogos forgalom növekedés miatt járdakonzol vizsgálat.

Ennek a vizsgálatnak az eredményei alapján a szükséges intézkedéseket a szervezők megtették a Budapest Közút Zrt. ellenőrzése mellett.

A rendezvény ideje alatt is rendszeresen ellenőrzi az üzemeltető a híd állapotát. A hídon egy időben tartózkodók számára vonatkozó előírás, korlátozás nincs, mivel a gyalogosokkal telített híd statikailag nem a legkedvezőtlenebb teherkombináció.

A hídon jelentős beavatkozásra annak építése óta nem került sor.

A híd műszaki állapota leromlott, felújítása indokolt, de ez nem jelenti az, hogy a műtárgy nem alkalmas a közlekedés biztonságos lebonyolítására.

Ezért a BKK Zrt. a Sziget rendezvénytől függetlenül, korábban elkészíttette a felújítási terveket, amely tervek engedélyeinek meghosszabbítása zajlik jelenleg.