Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Motegi Tosimicu japán külügyminiszterrel tárgyalt.

Szijjártó Péter szerint a japán vállalatok bíznak Magyarországban és a magyar emberekben. Ezt támasztja alá az a tény, hogy tavaly huszonhárom japán vállalat hajtott végre fejlesztéseket a magyar kormány támogatásával, hogy ne kelljen munkavállalókat elbocsátaniuk - írja az MTI.

Jelentős fejlesztések elé néz az esztergomi Suzuki-gyár, de több tízmilliárd forintnyi beruházás várható a következő hónapokban az élelmiszeripar és az autóipar területén. A koronavírus-járvány elleni harc jegyében az egészségügy területén is együttműködést folytat Japán és Magyarország. Japánból már többmillió gyógyszer érkezett.

Oszakában 2025-ben világkiállítást rendeznek, amelyen Magyarország is jelen lesz - közölte Szijjártó Péter.

A magyar kormány úgy döntött, hogy konzulátust nyit Oszakában. "Mi nagyon szorgalmazzuk azt, hogy az Európai Unió és Japán együttműködése legyen szorosabb, jöjjön létre a beruházásvédelmi megállapodás az unió és Japán között" - idézte a minisztert az MTI. Még ennél is fontosabb, hogy a Japán részvételével létrejött kelet-ázsiai szabadkereskedelmi övezet, illetve annak tagállamai minél előbb közvetlen együttműködési kapcsolatba kerüljenek az unióval - véli Szijjártó Péter.