A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat meghatározása a következő: „Kvassay-szivattyútelep megvalósítása és a Kvassay vízerőtelep energetikai és gépészeti rekonstrukciója és fejlesztése”. A nyerteseknek meg kell építeniük egy 4 szivattyúból álló berendezést. A szádlemezes munkatér-határolási terület 4 740 négyzetméter, ki kell emelni 15 220 köbméter földet a munkagödörhöz, továbbá be kell építeni 1 865 köbméter vasbetont.

Az építést az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A nyertesekkel november 11-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen az A-Híd Építő Zrt., valamint a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. is. 

A Napi.hu szeptemberben írt arról, hogy már tervezik a Ráckevei (Soroksári)-Duna 57 kilométeres szakaszának "revitalizációját" a déli városkapu beruházásokhoz kapcsolódóan. A Duna-ág teljes szakaszán - a tervek szerint - kikotorják az iszapot, a Kvassay-zsilip és a Gubacsi híd közötti partfalat "felújítják", hogy azt "közelebb hozzák a városhoz", továbbá vízi közműveket építenek. A Naturaqua Környezetvédelmi Tervező és Szolgáltató Zrt., valamint az Envecon Környezetvédelmi és Projekttervező Kft. nyerte a tervezési közbeszerzést nettó 619 millió forintért.