Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A program szerint a misszió tagjai az újságírók mellett olyan civil szervezetek képviselőivel is találkoznának, amelyek fő célja a korrupcióellenes küzdelem. Az állam hivatalos képviselői közül Robert Fico kormányfővel, Robert Kalinák belügyminiszterrel, Lucia Zitnanská igazságügy-miniszterrel, Peter Kazimír pénzügyminiszterrel, Peter Pellegrini beruházásokért és informatizációért felelős kormányfőhelyettessel, Jaromír Ciznár (Csizsnár) főügyésszel, továbbá a földművelésügyi minisztérium, valamint a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) képviselőivel terveznek találkozni - írja a Paraméter.

Rajtuk kívül találkozik még a kereszténydemokrata Ivan Stefanec EP-képviselő vezette delegáció Peter Hraskóval, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) igazgatójával, Tibor Gaspar országos rendőrfőkapitánnyal, és Pavol Vorobjovval, a pénzügyi hírszerző egység igazgatójáva.

A szlovák Richard Sulík EP-képviselő, a SaS-párt elnöke visszautasította az EP felkérését, hogy kísérje a delegációt, mert nem akarja a jelenlétével kétségeket ébreszteni a vizsgálat objektivitását illetően.

Robert Fico miniszterelnök pozíciója az elmúlt napokban megingott, miután két hete vasárnap megölték otthonában Ján Kuciak tényfeltáró újságírót és menyasszonyát, Martina Kusnírovát. A férfi utolsó cikke a szlovákiai olasz maffiáról, valamint annak kormányzati kapcsolatairól szólt. Az írásában kapcsolatot talált Fico és a szervezett bűnözés között, ugyanis a kormányfő egyik tanácsadója Maria Troskova még közös cégben is volt az egyik maffiataggal. A kormánykoalíció jelenleg szétesőben van, a Híd-Most március 12-én határoz arról, hogy maradnak-e a szövetségben. A kormányfő egyelőre a helyzetet a magyar kormánytól ellesett sorosozással próbálta kezelni, de kevés sikerrel.

A fotó forrása: Napi.hu.