Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nébih csütörtöki közleménye szerint a határérték feletti tartósítószer miatt a felügyelők összesen 300 ezer forint bírságot szabnak ki, az enyhébb jelölési hibák miatt figyelmeztetik az élelmiszer-vállalkozókat, akiknek intézkedési tervet kell benyújtaniuk kijavításukra.

A flakonos mártásoknál egyebek mellett vizsgálták a nedvesség- és zsírtartalmat, az omega-3 zsírsav mennyiségét, növényiolaj-összetételt és a kén-dioxid tartalmat.

Az elemzés szerint a mustárt- vagy tojást nem tartalmazó majonézek valóban mentesek voltak ezen összetevőktől, és az allergén anyagnak számító zellernek sem találták nyomát a szúrópróbaszerűen vizsgált termékekben a szakemberek - írja az MTI.

Négy, véletlenszerűen kiválasztott majonéznél a kupakok összkioldódását is megvizsgálták, amelyek megfeleltek az uniós rendelet által meghatározott határértéknek. Közölték, a kedveltségi - szín, illat, íz - vizsgálaton az Univer majonéz nyerte el leginkább a szakértő és laikus kóstolók tetszését, második lett a Penny terméke, harmadikként a Reál majonéz végzett - áll a közleményben. (A fekete színű élelmiszerekre figyelmeztet a Nébih.)