A hétfő reggeli tárgyaláson sem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről - közölte Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke.

A szakszervezetek megerősítették azt a vasárnapi ajánlatukat, hogy a kollektív szerződésben szeretnék rögzíteni a 3 százalékos egészség- és nyugdíjpénztári hozzájárulást, amelyet a BKV - ajánlata szerint - a bér jellegű kiadások között adott volna meg a dolgozóknak. Földényi György elmondta, hogy az álláspontok egyáltalán nem közeledtek, emiatt a sztrájk egyre elkerülhetetlenebbnek látszik. A tárgyalásokat hétfő délután folytatják.

Hozzátette: a BKV vezetősége arra kérte a sztrájkbizottságot, hogy nevezze meg követeléseinek anyagi forrását. A szakszervezeti elnök szerint ez a pénz a megrendelőnél van, hiszen 2003 óta nem fizeti ki az általa megrendelt szolgáltatást, emiatt a BKV-nak 90 milliárd forintos hiánya keletkezett.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója az egyeztetést követően azt mondta: továbbra sem tudják elfogadni az érdekképviseletek ajánlatát; a 3 százalékos hozzájárulást a bér jellegű kiadások között szerepeltetnék és arról évenként, a bértárgyalásokon egyeztetnének, az év végi 45 ezer forintos ajándékutalványra pedig a BKV-nak nincs fedezete.

A délelőtti tárgyaláson a sztrájk idején szükséges, még elégséges szolgáltatásról sem született megállapodás. Erről az egyeztetéseket még hétfő délelőtt folytatják.