Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar delegációt Yehia Zaki, az SCZone elnöke fogadta, aki áttekintette a befektetési lehetőségeket, az ösztönzőket és a legújabb fejlesztéseket az övezetben, valamint a jelenleg megvalósuló projekteket és a kikötőkben - különösen Szokhna és Al-Arish kikötőiben - elvégzett fejlesztéseket. Kovács András Imrével való találkozóján Zaki rámutatott a gazdasági övezet iránt regionális és nemzetközi szinten mutatkozó érdeklődésre, megjegyezve, hogy a régió partnerei számára számos lehetőséget kínálnak különböző ágazatokban - írja a helyi hírportál, a lomazoma.com.

Az elnök a kikötők magas profitarányai mellett áttekintette az infrastruktúra, a létesítmények, az eljárások és a beruházások terén elért eredményeket, valamint azt is, hogy a régió mire törekszik a jelenlegi, 2020/25-ös ötéves terv során. A két fél megvitatta azokat a mechanizmusokat, amelyekkel még több beruházást és magyar tőkét lehet vonzani az övezetbe, amely az egyik legfontosabb globális gazdasági övezetet jelenti.

Kovács a maga részéről méltatta az övezet gazdasági előnyeit, hangsúlyozva, hogy hatalmas beruházási lehetőségekkel rendelkezik, de még sok potenciált mutat egy lehetséges együttműködés. A Szijjártó Péter vezette magyar külügy helyi képviselője ugyan arról beszélt, hogy a Szuezi-csatorna körüli gazdasági övezet és Magyarország partnersége új szakaszba lép, de nem mondott részleteket. Viszont azt mondta, hogy a térségben számos olyan projekt létrehozására van lehetőség, amely vonzza a magyarországi üzletembereket és befektetőket.

Egyiptomban egyre több magyar cég jelenik meg: van a vasúti járműgyártásban érdekelt projekt, ahogy világítástechnikai magyar cég is gyártókapacitás létrehozásáról döntött az észak-afrikai arab országban.