Még 2018-ban döntés született arról, hogy 2019 végére a takarékok fúziójával egy megújult, univerzális nagybank jön létre, amelynek mintegy 750 bankfiókból álló hálózata a legnagyobb lesz az országban, másfélszerese a sorban utána következő kereskedelmi bankénak. Céljuk, hogy 15 kilométeres körzetben mindenki elérje fiókjaikat - mondta Vida József a rádióban.

Fontos és előremutató, ha a magyar bankrendszert erősítő rendszerekben lehet gondolkodni, ezt nekünk figyelembe kell venni, és nem szabad elmenni az olyan kihívások mellett, mint amikor ilyen szép leány van a placcon - fogalmazott Vida József.

Az elnök-vezérigazgató a Takarék Csoport üzleti teljesítményét jónak ítélte meg. "Az elvárásainkat és üzleti tervünket meghaladó teljesítményt értünk el. Számunkra az eredmény nem csak a jobb alsó kockában lévő nyereség, hanem eredmény minden olyan dolog, ami előremutató és szolgálja mind az ügyfelek, mind a dolgozók, mind a tulajdonosok érdekét". Ennek megfelelően fontos eredménynek nevezte, hogy létrehozták a bankok összeolvadásra vonatkozó stratégiát, és azt is, hogy korszerűsíteni tudták a számlavezető rendszereiket. A piaci részesedésük is nőtt.

A teljes felvétel itt hallható.