Az elmúlt hat évben 67 milliárd forintnyi közpénzt költött el a felcsúti fociakadémiát fenntartó Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (az alapítvány kuratóriumának elnöke Mészáros Lőrinc, az alapítója Orbán Viktor).

Jogerős, másodfokú bírósági és kúriai döntés van arról, hogy az alapítvány társasági adókedvezmény (tao) útján kapott támogatása is közpénz, így annak elköltése megismerhető a közvélemény számára is. A Demokratikus Koalíció (DK) által évek óta kért és kiperelt dokumentumokat azonban sem az alapítvány, sem a Emberi Erőforrások Minisztériuma nem adta át eddig. Az ügy egy végrehajtóhoz került, akin keresztül alkalomadtán hozzájutnak iratokhoz az ellenzéki képviselők.

Szerdán mintegy száz oldalnyi 2011-es, közlekedéssel és élelmezéssel kapcsolatos dokumentum másolatát kapták kézhez - számoltak be Ráczné Földi Judit és Varju László DK-s politikusok Facebook-videójukban.

Ráczné Földi Judit elmondta: ezúttal három hónapnyi számlát kaptak, amikben elképesztő információkat találtak. A felcsúti akadémia három hónap alatt 7000 darab Túró Rudit vásárolt, egymillió forintért vettek harcsát, több százezret költöttek gyógyszerre, szintén ilyen összegben vettek WC-papírt. Félmilliót költöttek süteményre, és brutális összegért vettek több tízezer kilogramm Fornettit, valamint 30 000 darab tojást - írta a párt a közleményében.

A DK-s politikus szerint a fociakadémiára költött közpénzt értelmesebb célra lehetne fordítani, és lehetővé tenni, hogy a cégek olyan szervezeteknek és intézménynek utalhassák a tao-támogatásaikat, amelyek valóban a magyar emberek boldogulását és jobb életét segítik.