Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint 16 milliárd forint a tétje a Quaestor-csoport botrányával kapcsolatos polgári jogi pernek, amelyben folytatták a bizonyítási eljárást a Fővárosi Törvényszék gazdasági kollégiuma előtt tegnap. Az ügyben felperes a felszámolás alatt álló Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., az alperes pedig Tarsoly Csaba, a cégcsoport egykori első számú vezetője. (A vezetői felelősség megállapítására irányuló keresetet a felszámolási eljárás alatt az adós cég hitelezője, illetve felszámolója terjesztheti elő - a szerk.)

A felperes szerint 2015-ben a cégcsoport fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetének bekövetkezte után az alperes vezető tisztségviselői feladatait nem a hitelezők érdekeinek figyelembevételével látta el, és ezzel a hitelezők követeléseinek kielégítését több mint 16 milliárd forinttal meghiúsította - írta a napilap.

Tarsolyt és tíz társát különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett sikkasztással és csalással vádolják. Tavaly hetente átlagosan három alkalommal tartott tárgyalást a törvényszék, hogy felgöngyölítsék a magyar jogtörténet eddigi legnagyobb pénzügyi botrányát. A büntetőper január végén folytatódik.

A büntető- és a polgári per mellett további büntetőügyek is folynak a Quaestor-cégcsoport tevékenysége kapcsán. Az alapügyhöz kapcsolódóan vizsgálja a Nemzeti Nyomozó Iroda az alapbűncselekménytől elkülönített, de az abból származó pénzösszegek azonosítását szolgáló pénzmosást, amelynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

Fotó forrása: MTI fotó/Marjai János