Zavartalanul építik gazdasági hátországukat az előző rendszer és a mostani belügyminiszter titkosszolgálati múltú emberei - állítja a 24.hu. Mint korábban kiderült, egy cég rendelkezik a szükséges hatósági engedéllyel ahhoz, hogy az ország összes parkolóóráját elláthassa az adóhivatallal online összeköttetést biztosító kütyüvel: a Magyar Posta Zrt. és a Sagemcom Kft. párosa.

Ez azt jelenti, hogy sok új parkolóórákra lesz szükség, mert a régiek túlnyomó többségébe nem lehet beépíteni a NAV-os kütyüt. Így a Sagemcom farvizén az új parkolóórák szállítójaként helyzetbe kerülhet egy vadonatúj cég, a Centrum Technology Kft., amelyet Pintér Sándor belügyminiszter egykori rendészeti államtitkára, a III/II-es múlttal rendelkező Tasnádi László alapított nemrég közösen Kupper Andrással, akinek a neve összeforrt a kormányokon átívelő parkolási botrányokkal.

A 67 éves Tasnádi nyugdíjba vonulása óta egész cégbirodalmat mozgat, a háló középpontjában a miniszter egykori cégével, a sokmilliárdos forgalmú Civil Biztonsági Zrt.-vel. Ebben céghálóban egy másik titkosszolgálati potentát is felbukkan: a 2018-ban alapított Védelem Csoport Kft. ügyvezetője Balajti László. Ő 2009-től a Bajnai-kormány megbízásából a Nemzetbiztonsági Hivatalt vezette, majd az Orbán-kormány idején az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója lett, a posztról 2011 decemberében távozott.

A 100 százalékban Tasnádi tulajdonában álló Védelem Csoport tevékenységei között gépek, berendezések kereskedelme, hajó-, légi és űrjárműgyártás mellett hadiipari terveket sejtető profil, a fegyver- és lőszergyártás is szerepel.

Régi ügy

A hírportál szerint Balajti László korábban is felbukkant egy cégbizniszben, nevezetesen ráhajtott a Borsodi Általános Gépgyár Kft.-re (BSGÉP). Ez végül nem az övé lett, ám egy a BSGÉP-pel kapcsolatos ügyletben felmerül a neve: 2017 októberében a társaság két akkori tulajdonosa, Papp Csaba (51 százalék), illetve a moszkvai illetőségű Jurij Shabajkin (49 százalék) üzletrész-adásvételi szerződést kötött. Papp megvásárolta Shabajkin üzletrészét, úgy, hogy a felek visszavásárlási jogot kötöttek ki az eladó vagy az általa megnevezett személy javára 2018. december 31-ig.

A moszkvai vállalkozó 2018. május 18-án Balajti Lászlót jelölte ki a visszavásárlási jog gyakorlására, azzal a megkötéssel, hogy azt június 18-ig gyakorolhatja ezt a jogát - áll a cégbírósági végzésben. Az ügyletből azonban nem lett semmi: a rendelkezésre álló okiratok szerint Balajti nem gyakorolta a visszavásárlási jogot.