Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány a 2022. évi magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezéséhez szükséges létesítmények körébe sorolja a tatabányai multifunkciós csarnokot is. A Magyar Közlönyben most megjelent határozat az erre fordított összeget 24 milliárd 256 millió forintban határozza meg. Ebből az idei költségvetést 2 milliárd 610 millió forint terheli, a többi a 2021-es büdzsé része lesz.

A kormány egyúttal visszavonta a Modern Városok Program keretében a Tatabányán megvalósuló multifunkcionális csarnok megvalósítása érdekében támogatás biztosításáról szóló 2017 szeptemberi határozatát. Ebben 2020-ig 15 milliárd 184 millió forint szerepelt, úgy, hogy 2017-re 250 millió, 2018-ra 12 milliárd 94 millió, míg 2019-re 2 milliárd 840 millió forint a támogatás. A beruházó a Nemzeti Sportközpontok.

Idén májusi hír , hogy Tatabánya tartalék helyszíne lehet az Eb-nek, az ide tervezett sportcsarnok építésére az előzetesen becsült értéknél magasabb ajánlatok érkeztek a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárásán - derült ki az EKR portálon közzétett bontási jegyzőkönyvből. Az előzetesen becsült ár nettó 19,2 milliárd forint volt (3 százalékos tartalékkerettel, e nélkül 18,6 milliárd), az ajánlattételre felkért felcsúti székhelyű - Mészáros Lőrinc és gyerekeinek tulajdonában lévő - Fejér-B.Á.L. Zrt. és a budapesti Épkar Zrt. alkotta konzorcium 22,9 milliárd forintos ajánlatot tett (tartalékkeret nélkül), míg a soproni Fertődi Építő Zrt. (FÉSZ) 24,9 milliárdos, a kecskeméti Horváth Építőmester Zrt. 24,1 milliárdos ajánlatot adott be.

A cégek egy 6043 férőhelyes, nemzetközi kézilabda versenyek megtartására és azok televíziós közvetítésére alkalmas multifunkcionális sportcsarnok, valamint egy 20 pástot befogadó vívóterem építésére tettek ajánlatot.