Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyereségük azonban 85 millió euróval 355 millió euróra (124,3 milliárd forint) csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Tavaly összesen 1 millió 968 ezer 742 motor készült Győrben, 14 ezer 441-gyel több, mint 2018-ban. A gyártósorról legördült járművek száma az előző évhez képest 64 ezer 817 darabbal, 164 ezer 817-re nőtt.

A vállalat tavaly 372 millió euró értékben fektetett be győri gyártótelephelyein, 44 millió euróval kevesebbet, mint 2018-ban. A vállalat alapítása óta az összberuházás értéke Győrben meghaladja a 11,5 milliárd eurót. A tavalyi beruházások döntő részét új járműmodellek és motortípusok gyártásfelfutására, valamint a szerszámgyártás új gyártóberendezéseire fordították.

Tavaly indult el az Audi Q3 Sportback, az RS Q3 és annak Sportback változata, valamint az elektromos hajtásláncú (mild-hibrid technológiájú) Q3 és Q3 Sportback modellek sorozatgyártása. A motorgyártás területén hét új motorváltozat gyártása kezdődött el. A vállalat múlt év végén összesen 12 ezer 807 embert foglalkoztatott, 227-tel kevesebbet, mint 2018 év végén.

A vállalat folyamatosan igazodik a gyorsan változó keretfeltételekhez és a járműgyártás gyors tempójú átalakulásához. "Jelenleg mindannyian egy rendkívüli helyzetet élünk meg, amelyből kifolyólag a termelést szervezetten, szakaszonként leállítjuk és a legtöbb területen átmenetileg szüneteltetjük. Vállalatunk azonban alapvetően fenntartja üzletmenetét" - mondta el Alfons Dintnert, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnökét, aki szerint a tavalyi év sikeres volt, új termékek és magas termelési színvonal jellemezte.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója.