A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Budapest VIII. kerületében lévő Hungária körút 30. szám alatti Hungária Greens irodaházakat a belga Atenor cég fejleszti. (A fővárosban több irodaháza van már a társaságnak.) Ehhez, a Stadionok metró állomáshoz közeli irodaházhoz kell odavinnie a földbe fektetett távhő vezetéket a nyertes cégnek. Az új vezeték a XIV. kerület Ifjúság útja-Dózsa György út keresztezésében meglévő vezetéktől indul és tart a VIII. kerületi Hős utcában meglévő  vezetékig. A távhő vezeték építéssel párhuzamosan egy nyomásfokozó szivattyú állomás és készül a XIV. kerületi Pillangó Parkban. A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A nyertessel szeptember 20-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft., a Strabag Generálépítő Kft., a Kraftszer Vállalkozási Kft., továbbá az A-Híd Építő Zrt. is.

A nyertes Terra-21. Kft. tulajdonosai - a Céginfo.hu adatai szerint - Klinkó Sándor és Rikker Tibor Ferenc. A múlt évet nettó 5,5 milliárd forint árbevétel mellett 225 millió adózás előtti eredménnyel zárta.