A kormányzati média egyik legerősebb embere, Liszkay Gábor, a Mediaworks Zrt. vezérigazgatója a cég honlapján jelentette be a távozását.

"2018-ban arra kaptam megbízást a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány Kuratóriumától, hogy az alapító okiratban szereplő célokat szem előtt tartva az alapítvány tulajdonába került médiavállalkozásokból olyan vállalatcsoportot szervezzek, amely képes az üzletileg eredményes és fenntartható működésre.

Mára megvalósult a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány portfóliójának teljes szervezeti és gazdálkodási integrációja. Ennek köszönhetően a tartalmi együttműködésben rejlő lehetőségeket kihasználó sajtótermékeink piacképesebbé és gazdaságosabban fenntarthatóvá váltak. A jövőben a kialakított vállalatcsoport megújult keretei között megkezdődhet az egyes területek működésének további finomhangolása, vállalati kultúrájuk fejlesztése.

A vállalt feladatot elvégeztem, így a megbízásom lejárt. Április 15-i hatállyal távozom a Mediaworks Hungary Zrt. éléről. Utódomról a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány Kuratóriuma dönt majd. Valamennyi munkatársamnak köszönöm az eddigi támogatást, az ő segítségük nélkül az integráció végigvitele hosszabb és nehezebb folyamat lett volna." - ezt írta leköszönő közleményében.

A 37. legbefolyásosabb magyar

Liszkayt a 100 leggazdagabb című kiadvány 2019-es befolyásbarométere alapján az ország 37. legbefolyásosabb személyének találta a szakmai zsűri. A Wikipedia szerint a jogász végzettségű szakember pályája elején a főváros 13. kerületi tanácsának lakásosztályán, majd az Országos Mentőszolgálatnál dolgozott jogászként, és közvetlenül a rendszerváltás előtt, 1989-ben került a Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalathoz, ami nemsokára a Hírlapkiadó Vállalaté lett.

Liszkay később a kiadóvállalat igazgatója lett, és bár ekkoriban még MDF-es volt, az 1994-es országgyűlési választások után a Magyar Nemzetet az MDF érdeklődése dacára a Fidesznek játszotta át, mikor bérbe adta azt a Mahírnak, ami akkor már Simicska Lajoshoz tartozott. Ezzel a lépéssel került a Fidesz holdudvarába. Amikor Orbán Viktor és Simicska viszonya megromlott, Liszkay előbb Simicska, majd 2014-ben már Orbán mellé állt. Liszkay ettől fogva pedig továbbra is a Fidesz médiájának egyik vezetője maradt.

2016-ban a Népszabadságot kiadó, és azt megszüntető Mediaworks élén is Liszkay tűnt fel. Ezután hozta létre a Magyar Időket, ami a korábbi Magyar Nemzethez hasonlóan hangsúlyosan kormánypropagandát közvetít. 2018 augusztusában Liszkay vezényelte le a Simicska által eladott, addig erősen kormánykritikus hangvételű Hír TV visszafoglalását is.