"Nem mindenkinek érdeke egy működő BKV Zrt. Az általam irányított átvilágítása és pénzügyi konszolidációs programja a közlekedési vállalatnak, rengeteg érdeket sértett. Mondhatnám úgy is sok ember üzleti lábára léptem. Tévedtem, a teljes tulajdonosi kör szemléletváltása nélkül egy ember nem érhet el döntő változásokat, még közérdekből sem" - fogalmaz az MTI-hez eljuttatott közleményében a vezérigazgató.


Antal Attila hozzáfűzte azt is: "a támadásoknak köszönhetően megromlott az egészségem, (...) Úgy érzem belefáradtam. (...) Mondhatnám azt is, akik és amit akartak elérték, félreállok. A családom kérésének eleget téve egészségügyi állapotom miatt, a mai napon kértem a BKV ZRt. arra jogosult Igazgató Tanácsának elnökétől a felmentésemet" - áll a vezérigazgató közleményében.

A BKV Zrt. meghiúsult használtbusz-beszerzése kapcsán korábban meghozott felügyelőbizottsági (fb) határozatokat, és a vizsgálati jelentést várhatóan a napokban tárgyalja a gazdasági bizottság, és mint az fb elnöke korábban nyilatkozott: levonhatják a tulajdonos képviselői a szükséges konzekvenciákat.