Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent előzetes tájékoztatás szerint az MTVA személyszállításhoz kapcsolódó fuvarszervezési szolgáltatás nyújtását kéri, a közbeszerzési dokumentumokban részletezettek szerint, vállalkozási keretszerződés keretében. A nettó 490 millió forintos keret 24 hónapra szól, és a majdani nyertestől napi 24 órás rendelkezésre állást kíván.

A szolgáltatás megrendelhető Magyarország teljes területére, a kiindulási pont Budapest közigazgatási területén belüli, jellemzően az ajánlatkérő székhelye (Budapest, Kunigunda útja 64.), vagy Budapest közigazgatási határától számított - jellemzően - 50 kilométeres körzeten belüli (budapesti célállomással) .

A szándéknyilatkozatok benyújtásának határideje szeptember 12.

A közlemény kiemeli, hogy az előzetes tájékoztató közzététele nem jelent kötelezettséget a közbeszerzési eljárás lefolytatására. Az eljárás megindításának esetleges elmaradásáról az ajánlatkérő hirdetményt fog feladni, valamint értesíti azon gazdasági szereplőket, amelyek szándéknyilatkozatukat határidőben benyújtották.

A Napi.hu 2020 márciusban írt arról, hogy az MTVA határozatlan időre meghosszabbította a 6x6 Taxi Kft.-vel kötött szerződést és az 500 millió forintos keretet 549,5 millió forintra emelte. Az indok: az új közbeszerzés elhúzódása.