Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezen a vállalkozó adatain és a fuvarozás végösszegén túl fel lesz tüntetve az indulás és az érkezés ideje, a megtett kilométer, az induló alapdíj, az alkalmazott útdíj és várakozási díj is. Valójában mindazt tartalmazza majd a mérési bizonylat, amit korábban a taxióra nyugtája is kinyomtatott.

A taxióra és az online pénztárgép is adóügyi bizonylatot nyomtat, de egy időben két adóügyi bizonylatot nem lehet kiadni. A rendelet módosításával a taxisoknak egy mérési bizonylatot és az online pénztárgép nyugtáját, vagy ha az utas kéri, számlát kell átadniuk - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a napilapnak.

Így tehát a taxiórát átnevezik viteldíjjelzőre, amely ekkortól nem adóügyi bizonylatot nyomtat, hanem mérési bizonylatot. Ennek fogyasztóvédelmi funkciója is lesz, mert az utas csak a mérési bizonylattal és a nyugtával vagy számlával együtt kérhet jogorvoslatot vitás esetekben.

Ehhez a viteldíjjelzőket át kell programozni, ez körülbelül 20-30 ezer forintos egyszeri költség a vállalkozások számára. A szövetség kezdeményezte, hogy a kormány járuljon hozzá a költséghez.

Fotó forrása: Shutterstock