A felhívással induló tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Más nem is tett ajánlatot a közbeszerzési felhívásra.

A kárfedezeti felelősségbiztosítás fedezetet nyújt a vasúti balesettel összefüggésben, az ajánlatkérő felelősségi körébe tartozóan, az utasoknak és a harmadik személyeknek - különösen a személyek életében, testi épségében és egészségében, a poggyászban, a vasúti pályában, a vasúti pálya tartozékaiban, a vasúti üzemi létesítményben, a vasúti járműben, a szállított áruban, a postaküldeményekben, valamint a környezetben -  okozott károk megtérítésére és sérelemdíj megfizetésére.

A kockázatviselés területi hatálya: a MÁV Zrt. városi vasúti üzemeltetési területe, illetve a Szegedi Közlekedési Társaság üzemi területe. A biztosítási összeg 400 millió forint/biztosítási esemény/biztosítási időszak.

Május 24-én kötött szerződést az Allianzzal a MÁV-Start

A Közbeszerzési Értesítő adatai szerint 2019 januárban a teljes MÁV-Start kárfedezeti felelősségbiztosítását vállalta az Allianz Hungária.  A kockázatviselés helye valamennyi, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam területe. A biztosítási összeg 900 millió forint/biztosítási esemény/biztosítási időszak. A szerződés 3 évre szólt, a biztosítást 702 millió forintért vállalta az Allianz.