Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A két nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Mindkét projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

Az első közbeszerzés a "Töltésfejlesztések a Felső-Tisza bal partján" címet viseli. A feladat: elsőrendű-/és vagy másodrendű árvízvédelmi töltésépítés és/vagy magasítás 13 577 méter hosszon, továbbá árvízvédelmi műtárgyak építése.

Ezt nyerte a nyíregyházi Ke-Víz 21 Építőipari Zrt. 8 milliárd 396 millió forinttal, szemben a 9 milliárd 521 millió becsült ellenértékkel. Vele július 4-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a szolnoki Kötiviép'B Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft., a békési Békés Drén Környezetvédelmi, Víz- és Mélyépítési Kft., továbbá a fővárosi Colas Alterra Építőipari Zrt. is.

A másik közbeszerzés címe a következő: "Töltésfejlesztések a Felső-Tisza jobb partján, az országhatár és Gulács között". Ennek a hosszúsága 12 311 méter, a nyertese pedig a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 8 milliárd 363 millióval, míg a becsült ellenérték 8 milliárd 452 millió forint volt.

Vele július 6-án szerződött az ajánlatkérő.

Indult még ezen a közbeszerzésen a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt., és a Békés Drén  Környezetvédelmi, Víz- és Mélyépítési Kft. is.

A Napi.hu tavaly novemberben írt arról, hogy a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé a Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos többségi érdekeltségében lévő Opus Global Nyrt., hogy a konszolidációjába bevont Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. újabb közbeszerzést nyert. A cég az Országos Vízügyi Főigazgatóság „Mezőhegyesi Ménes Birtok tervezés és kivitelezés” elnevezésű közbeszerzési eljárásán nyert, a legjobb ár-érték arányt tartalmazó nettó 21,9 milliárd forint ajánlatával.

Múlt év októberében pedig arról adtunk hírt, hogy a Balaton kotrásának első ütemét másfél milliárd forintért végezheti a felcsúti nagyvállalkozó egyik cége.

Tavaly júniusi hírünk volt, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. és a Békés Drén Kft. végezhet Szegeden csapadék és tisztított szennyvíz elvezetéséhez kapcsolódóan előkészítési munkákat, nettó 8 milliárd 36 millió forintért. A beruházást az állam finanszírozza.

Még 2019 szeptemberében írtunk arról, hogy a tiszai árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítésére kiírt közbeszerzést négy cég nyerte nettó 9 milliárd 839 millió forinttal. A nyertesek a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Betonútépítő Zrt., a KE-VÍZ 21 Zrt. valamint a KÖTIVIÉP B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. lettek.