Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat a debreceni Déli Gazdasági Övezethez (ez a repülőtér melletti terület) és az Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez (ez a BMW-gyár területe) kapcsolódóan tűzszerészeti átvizsgálás és robbanószerkezet-mentesítési munkálatok elvégzése.

A megrendelő a keretösszeg 75 százalékának erejéig vállal felhasználási kötelezettséget, de a szerződéses keretösszeg maximum 50 százalék erejéig megemelhető.

A nyertessel december 21-én írta alá a szerződést a város. Ajánlatot tett még a Tűzszerész és Aknakutató Kft. is.

Szintén az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt közbeszerzési felhívása, amely a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő vasúti infrastruktúra-fejlesztés második ütemének részbeni megvalósítására kér ajánlatokat.

A feladat - egyebek mellett - a következő: a vasúti pálya és kapcsolódó létesítményeinek felújítása, korszerűsítése Macs állomástól Balmazújváros állomásig (100 km/h fejlesztési sebesség figyelembevételével), Balmazújváros állomás átépítése és a teljes szakasz biztosítóberendezésének fejlesztése. A projekt Debrecen belterületén tervekkel és engedélyekkel rendelkező Derék utca és Nyugati Ipari Park vasúti megállóhelyek kiépítését is tartalmazza, a kapcsolódó zajvédelmi feladatokkal együtt. A kivitelezési idő 36 hónap.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben vasútépítésből és/vagy vasút átépítéséből és/vagy tervezést is magában foglaló vasútépítésből és/vagy tervezést is magában foglaló vasútátépítésből nettó 18 milliárd forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő 2022. február 18. Az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepel az ár és 30 súlyszámmal a minőség.

A Napi.hutavaly februárban írt arról, hogy a kormány megemelte a debreceni BMW-gyári infrastruktúra kiépítésére fordítható összeget 1,5 milliárd forinttal, így az 73 milliárd 183 millió forint lett.

Ezt megelőzően, 2020 januárban a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte, hogy az Ebes és Debrecen közötti vasút felújítási összegét megemelte. A vasútépítést még 2017 decemberében nyerte meg a V-Híd Építő Zrt., együtt a felcsúti székhelyű R-Kord Építőipari Kft.-vel, nettó 13 milliárd 778 millió forinttal. A munkát az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) finanszírozza. Ez az összeg módosult 15 milliárd 283 millió forintra. A különbség 1 milliárd 592 millió forint.