A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A négy részből álló projekt megnevezése a következő: „DMRV Dunamenti Regionális Vízmű Zrt. állami tulajdonú víziközmű rendszerein megvalósuló rekonstrukciós fejlesztések - szennyvíz”. A finanszírozás forrása az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP).

Egyedül a harmadik részre érkezett ajánlat, amely a Duna jobb parti regionális szennyvízrendszer rekonstrukcióját foglalta magába a következő településeken: Szentendre, Pomáz és Leányfalu. Itt az elvégzendő munkák körébe tartozik - egyebek mellett - a szentendrei Ady Endre utca szennyvíz nyomóvezeték rekonstrukciója és a leányfalui Kilátók út közterületi átemelő átépítése. Ezt a munkát az A-Híd Építő Zrt. nyerte 2 milliárd 159 millió forinttal. A becsült ellenérték ennél több, 2 milliárd 215 millió forint volt.

Ajánlatot tett még erre a részre a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 2 milliárd 682 millió forinttal és a Bonex Építőipari Kft. 3 milliárd 750 millió forinttal.

A következő három részre nem nyújtottak be ajánlatot:

- első rész: Duna bal parti regionális szennyvízrendszer I. - váci regionális alrendszer (Nagymaros, Kismaros, Visegrád, Vác, Verőce, Sződliget, Kosd települések)

- második rész: Duna bal parti regionális szennyvízrendszer II. - Dunakeszi Regionális alrendszer

- negyedik rész: Ipolytérségi regionális szennyvízrendszer (Szob).