Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat meghatározása úgy szól, hogy az M3-as autópályán új csomóponti kapcsolatok kialakítása, Görbeháza és Hajdúnánás elérhetőségének biztosítása érdekében. Biztosítani kell a versenypálya elérését a Rétaljai pihenőhely fejlesztésével, kombinált csomópont kialakításával.

A nyertessel augusztus 18-án kötött szerződést a NIF.

Indult még a tenderen a Roden Mérnöki Iroda Kft. és a Tura-Terv Mérnökiroda Kft. is.

A Napi.hu augusztus elején írt arról, hogy a Hajdúnánáson megépülő MotoGP versenypálya és sportkomplexum beruházójává a Beruházási Ügynökséget jelölte ki a kormány, egyúttal visszavonta a debreceni székhelyű Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. beruházói jogosultságát. Az utóbbi cég tulajdonosa is a magyar állam.

Áprilisban arról adtunk hírt, hogy a Bord Építész Stúdió Kft. nyerte az első díjat a MotoGP versenypálya- és sportkomplexum tervezésére kiírt pályázaton, a pályadíj 10 millió forint volt.

Februárban a spanyol Dorna Sports, S.L. 9 millió euróért (mintegy 3,2 milliárd forintért) adta oda a magyarországi FIM gyorsaságimotoros-világbajnokság rendezési jogát. A becsült ellenérték 38 millió 791 ezer euró (mintegy 13,9 milliárd forint) volt.