A közbeszerzési eljárás eredménye az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg. A keretmegállapodás összege 50 milliárd forint, amely egy évre szól.

A 9 főt foglalkoztató Visual Europe tulajdonosa az a New Land Media Kft. (Balásy Gyula cége), amely eddig is résztvevője volt a sokmilliárdos kormányzati kommunikációs kampányoknak, mint ahogy a jelenleg 35 dolgozót foglalkoztató Moonlight Event tulajdonosa is Balásy Gyula a Céginfo.hu adatai szerint.

Az elvégzendő tevékenységek köre jellemzően - de nem kizárólagosan - a következő feladatok ellátására terjed ki:

  • eseti vagy rendszeres, előre meghatározott célból (így különösen társadalmi, tudományos, szakmai, kulturális, sport) adott helyen és időben tartott esemény tervezése, előkészítése, koordinációja és a  megvalósítása során felmerülő feladat,
  • rendezvénykoncepció kialakítása, rendezvényhez kapcsolódó prezentáció (ideértve a sportprezentációt is),
  • rendezvény koordináció, helyszín biztosítás, őrzés, rendezvénytechnika (ideértve a hang-, világítás-, színpad-, video- és vizuáltechnikát, a televízió- és biztonságtechnikát is), 
  • háttérszolgáltatás, rendezvénytechnikai eszközbiztosítás, berendezés, dekoráció, catering biztosítás, 
  • kiegészítő programelem és előadó biztosítás, szállásbiztosítás, rendezvényhez kapcsolódó szállítás és az ezekhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások összességére vagy ezek bármelyikére vagy ezek bármelyikének kombinációjára.

A nyertesekkel még február 8-án kötött szerződést az ajánlatkérő, de az most jelent meg nyilvánosan.