Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A telken egy épület, két lelátó és két szabadtéri tárolóterület építését tervezi az ajánlatkérő a II. ütemben. Ezek  a következők: 

  • a pályafenntartás számára készül egy 313,5 négyzetméter nettó alapterületű fűtött gépszín,
  • a pályafenntartás létesítményeihez tartozik a 2x100 köbméter kapacitású homoktároló, valamint a helyszínen levágott fű hasznosításához egy 3x500 köbméteres nyitott komposztáló, 
  • a centerpálya mellé 312 fős, az edzőpálya mellé 104 fős acél könnyűszerkezetes, bontható-áthelyezhető fedett lelátó telepítése,
  • 120 köbméteres tűzivíz-tartály építése,
  • felújítandó a középső 7 140 négyzetméter felületű élőfüves edzőpálya teljes rétegrend cserével, valamint új drén- és öntözőrendszer kialakításával,
  • a hotel körüli zöldfelületeknél gyepcsere és az öntözőrendszer részleges felújítása szükséges.

A nyertessel augusztus 29-én kötött szerződést az MLSZ.

Indult még a közbeszerzésen az EB Hungary Invest Kft., és a Vertian Építő Zrt. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Meto-Építő Zrt. egyedüli tulajdonosa Tóth Csaba. A múlt évet 2 milliárd  542 millió forint nettó árbevétel mellett 302 milliós adózás előtti eredménnyel zárta.

A Napi.hu 2021 márciusban írt arról, hogy a Telki edzőközpontot a felcsúti Gerecse-Plusz Kft. építheti meg nettó 1 milliárd 904 millió forintért. A becsült ellenérték 1 milliárd 550 millió forint volt. A 354 milliós többletet automatikusan vállalta az MLSZ. Az edzőközpont két egymás melletti telken épül, az egyik Telkihez, míg a másik Pátyhoz tartozik. Mindkét irányból út épül a területhez.

A központban lesz két élőfüves labdarúgópálya, az egyik körül atlétikai - polyuretán - futópályával, és egy kapusedző területtel. A pályákat szivárgó- és automata öntözőrendszerrel látják el. A pályák megvilágítására 20 méter magas oszlopokra rögzített, LED világítótesteket kell telepíteni.

A Céginfo.hu adatai szerint a Gerecse-Plusz Kft. jogelődje 2008-ban alakult, a mostani nevét 2011 óta viseli. A jegyzett tőkéje 3 millió forint. A tulajdonosa 2019 novembere óta a Mészáros Lőrinc, illetve családja érdekeltségébe tartozó FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.