A mai bejelentés szerint az MNB engedélye alapján, az UCB Ingatlanhitel teljesítő lakossági kölcsönszerződéseinek egy része április 27-től szerződés-állomány átruházás útján került a MagNet Bankhoz. A tranzakció sikeresen lezárult, az érintett ügyfelek tájékoztatása folyamatos, a hitelfelvevők mostantól a MagNet Bank felé tesznek majd eleget - változatlan kondíciókkal - törlesztési kötelezettségüknek.

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. értékesített jelzáloghitel állománya követelésértéken 26 milliárd forint volt, amelyből a teljesítő állomány 25 milliárd, a nem teljesítő állomány pedig 1 milliárd. Ebből az állományból a MagNet Bank 54 százalékot vett át. A tranzakció lebonyolításában a KPMG Tanácsadó Kft. közreműködött az UCB Ingatlanhitel Zrt. pénzügyi- és adótanácsadójaként.

QP | Quality Placement

A MagNet Bank számára fontos, hogy értékalapú szemléletét érvényesíteni tudja a lakossági hitelezési piacon is, így a mostani felvásárlással lehetőséget kaptunk arra is, hogy pár ezer új ügyfelünk számára más távlatokat nyissunk a pénzügyi tudatosságban és a társadalmi felelősségben. Kiemelt szempont volt az is, hogy a tranzakcióval is érdemben tudtunk növekedni, erősítve a stabil, tőkeerős, 23 éve töretlenül nyereséges működésünket - mondta Fáy Zsolt, a MagNet Bank elnöke.

Kép forrás: Magnet Bank.