Ha sikeres lesz a közbeszerzési eljárás, akkor hamarosan Szeged négy panelházas részén,

  • az északi,
  • a felsővárosi,
  • az odesszai,
  • és a rókusi területeken

is geotermikus energiával fűtenek majd.

A majdani nyertesnek fúrnia kell egy 2 ezer méteres termelő- és két darab, egyenként 1800 méteres visszasajtoló kutat. Az Odessza városrészben a meglévő termálkutat kell felújítani. A termelt hő a Szetáv Kft. által üzemeltetett különböző hőközpontokon keresztül jut el a lakásokba, illetve középületekbe. A kutak fúrására, illetve a kiegészítő munkákra két évet ad a majdani nyertesnek a kiírás.

Ajánlatot - egyebek mellett - az tehet, aki rendelkezik az elmúlt 5 évben befejezett legalább egy, minimálisan 1880 méter talpmélységű pannon homokkőbe (vagy azzal egyenértékű más kőbe) mélyített termelő/visszasajtoló kút  városi környezetben  (lakóövezetben) történt létesítésével, mint referenciával. Emellett referenciaként be kell mutatni legalább egy minimálisan 1000 méteres ferdefúrású termelő- vagy visszasajtoló kutat és egy legalább 1400 méteres, 200 milliméter átmérőjű hővezetéket is.

Az ajánlatok benyújtási határideje szeptember 21.

A nyílt közbeszerzési felhívást a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) Nonprofit Kft. tette közzé, a projekt a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében, uniós pénzből valósul meg.