Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindkét nyílt közbeszerzés módosítását az ajánlatkérő KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első tender a H6/H7-es (csepeli, ráckevei) HÉV vonalak korszerűsítésének és a Kálvin térig történő meghosszabbításának a tervezését tartalmazza. Ezt a munkát 2020. júniusában a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft. nyerte el, nettó 7 milliárd 147 millió forinttal. A díj időközben minimálisan, 7 milliárd 212 millió forintra emelkedett, most viszont felment 9 milliárd 315 millióra.

A drágulást előidéző pótmunkák a következők:

  • a pesterzsébeti intermodális csomópont,
  • az 510-es számú út és a H6-os HÉV különszintű keresztezés tervezése,
  • a Szigetszentmiklós-Gyártelepen állomási előtér kialakítása,
  • a Közvágóhíd csomóponti rendszer kialakítása,
  • a Csepel, Erdősor utcai végállomás, a hulladékkezelés,
  • továbbá a GSM-R rendszer tervezése.

Drágulás Szentendrén

A másik közbeszerzés a H5-ös (szentendrei) HÉV vonal korszerűsítésének a tervezését tartalmazza. Ezt az UTIBER Közúti Beruházó Kft., valamint a Vasút- és Úttervező Zrt. nyerte meg 2020. júliusában, nettó 1 milliárd 755 millió forinttal. A feladatuk a következő volt: a Batthyány tér - Békásmegyer szakasz részleges felújításának megtervezése, valamint a Békásmegyer - Szentendre szakasz teljeskörű infrastruktúra felújításának megtervezése és a kapcsolódó tervezések, szolgáltatások elvégzése.

A tervezési díj most 2 milliárd 220 millió forintra emelkedett. Itt a pótmunkák a következők: a H5-ös HÉV és a MÁV 2-es számú (esztergomi) vasútvonal közötti interoperábilis járatok feltételeinek kialakítása, a Békásmegyer-állomási aluljáró födém megbontása, az aluljáró kinyitása a peron vonalában, Pomázon a 111-es számú közút különszintű átvezetése (HÉV felüljáró), a Pomáz állomásnak, kompakt, kisvárosi intermodális csomóponti kialakítása többlet feladatai, a Szentendre végcsomópont intermodális csomóponti komplex kialakításának többlet feladatai, továbbá a Budapest, Margit híd HÉV megállóhely és a 4-6-os villamos megállóhely összekötése akadálymentesítésének többlet feladatai.