Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent felhívás a tervpályázat lebonyolítójaként a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt.-t jelöli meg.

A felhívás hivatkozik a 1690/2019. (XII. 10.) Korm. határozatra. Ebben a kormány egyetértett a fővárosi zöldterületek megújításával, ennek keretében első lépésként a városmajori közpark, mint Budapest meghatározó és egyik legrégebbi parkja közhasználat elől elzárt területei arányának csökkentésével és zöldfelületének növelésével, valamint az erre irányuló beruházás előkészítésének 2019. évben történő megkezdésével. A határozat a tervpályázatra 100 millió forintot biztosított.

A pályázó elsődleges feladata a Városmajor közparkjának tájépítészeti tervezése, a stratégiai célkitűzések mentén. Ezek a célkitűzések a következők:

- a közpark zöldfelületének növelése,

- a közpark tehermentesítése a gépjárműforgalom és a parkolás alól,

- a meglévő zöldfelület értékmegőrző megújítása,

- a közpark ökológiai viszonyainak javítása érdekében vízfelület létrehozása,

- a közpark belépési pontjainak és kapuinak fejlesztése,

- a 21. század tájépítészeti színvonalának megfelelő minőségű parkinfrastruktúra és arculat kialakítása.

A bírálóbizottság a beérkező pályaműveket a következő szempontok szerint értékeli:

- környezeti kialakítás,

- tájépítészet,

- tervezési program és funkció,

- gazdasági szempontok (beruházási és üzemeltetési költségek).

A pályázatok benyújtási határideje február 28. A pályázók díjazására 73 millió forint áll rendelkezésre. A díj legnagyobb összege bruttó 18 millió, a megvétel legkisebb összege bruttó 6 millió forint.

A bírálóbizottság elnöke Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a főváros agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, az társelnöke Jámbor Imre Mőcsényi-díjas tájépítész. A 14 tag felsorolását Vitézy Dávid BFK vezérigazgató vezeti. További 2 póttag is szerepel a listán.