Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

500 új áruházi kolléga toborzásával indította a Tesco az októbert. A KSH adatai szerint az élelmiszer-kiskereskedelemben az élelmiszer-jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2021 júliusában 5 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest, miközben a kereskedelemben foglalkoztatottak száma a 2021. május-júliusi időszakban 22 500 fővel volt kevesebb, mint az előző év azonos időszakában - olvasható a társaság közleményében.

Szigeti Barbara, a Tesco-Globál Zrt. HR-vezetője elmondta, hogy a Tesco pénztáros, áruházi munkatárs, bolti eladó, valamint az online vásárlást segítő áru-összekészítő és kiszállítási asszisztens pozíciókra várja az érdeklődők jelentkezését karrierportálján keresztül, nem csak szezonális jelleggel.

„Folyamatosan alkalmazkodnunk kell az éppen aktuális járványhelyzet miatt átalakuló munkaerőpiachoz, és azt látjuk, hogy a jelenléti oktatás elindulásával párhuzamosan csökkent a diákmunkaerő elérhetősége. A toborzási kampányunk kiemelt célja, hogy már jóval a karácsonyi csúcsidőszak előtt pótoljuk a kiesett munkaerőt azokban az áruházakban, ahol jelenleg nem teljes létszámmal üzemelünk, és hosszú távú karrierlehetőséget kínáljunk új kollégáinknak” – tette hozzá Szigeti.

Az áruházlánc a különféle élethelyzetekhez alkalmazkodva rugalmas munkakörnyezetet biztosít munkatársai számára, és számos támogatással, például egyedi családbarát intézkedésekkel segíti őket a munka-magánélet egyensúly kialakításában. Ezek közé tartozik, hogy az újdonsült apukák 10 nap fizetett szabadságot kapnak, ami a törvény szerint járó szabadnapok számának kétszerese, és a gyermek születését követő 12 hónapon belül bármikor igénybe vehető. A háromévesnél idősebb gyermeket örökbe fogadóknak nem jár jogszabályban előírt távollét, ezért számukra a Tesco 8 hét fizetett szabadságot biztosít, hogy megkönnyítse a beilleszkedési folyamatot. Ha pedig olyan helyzet adódik, hogy több időt kell a gyermekekkel tölteni, a 18 év alattiakat nevelők évente 4 hét nem fizetett szabadságot vehetnek ki.

„Végezetül azt emelném ki, hogy a kollégáink 60%-a több mint 5 éve lojális a vállalathoz” – tette hozzá a HR-vezető.