Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Évente mintegy 25 ezer olyan eset történik hazánkban, amikor hirtelen szívleállás miatt sokszor laikusoknak kell újraélesztést végezni ahhoz, hogy életet mentsenek. Az azonnali beavatkozás életbevágó a mentők kiérkezéséig, ugyanis a túlélés esélye percenként 7-10 százalékkal csökken - olvasható a lánc közleményében.

A helyzet kortól, nemtől, sőt edzettségi állapottól függetlenül bárkivel megtörténhet. Sosem lehet tudni, hogy mikor és hol lesz rosszul valaki, akár egy családtag, vagy például egy ismeretlen személy, így a legfontosabb és legjobb, amit tehetünk, hogy felkészülünk az ilyen eshetőségekre.

Szívleállás olyan hétköznapi tevékenységek során is előfordulhat, mint egy családi bevásárlás. A Tesco áruházakban nem egyszer fordult elő, hogy az áruházlánc kollégái mentették meg egy-egy vásárló életét. Júliusban például a hódmezővásárhelyi Tescóban lett rosszul egy hosszútávfutó, aki a biztonsági őr lélekjelenlétének és gyors beavatkozásának köszönheti életét, és azt is, hogy a sportnak sem kell búcsút intenie.