Újabb 23 ezer háztartásban lehet házhoz rendelni a Tescótól – írja közleményében a vállalat. Legutóbb a tapolcai hipermarket csatlakozott a házhoz szállítási programhoz, de nem csak a városban, hanem a környező 38 településen is kiviszi az alkalmazáson rendelt termékeket az üzletlánc. A gördülékeny kiszolgálás érdekében a tapolcai Tescóhoz tíz új dolgozót vettek fel.

Nemrég Siófokon és 19 környező településen tette lehetővé a Tesco a házhozszállítást, ezzel összesen már 73 településen elérhetőek a Balatonnál, ami 70 ezer háztartást jelent. Ebbe beletartoznak azok a területek is, ahova a veszprémi áruházból szállítják a termékeket. A kiszállítási sávokat nemrég egyórásra csökkentették, hogy a vásárlóiknak jobban tervezhető legyen a nyaralás. Országszerte összesen már több mint 2,5 millió ember számára elérhető a vásárolt termékek házhozszállítása a Tesconál.

A Tesco a Foodpandával is kibővítette az együttműködését, ezzel pedig már 47 üzletből szállítanak ki a futárok akár 30 percen belül, az áruház öt kilométeres körzetében.

Úgy tűnik, a kereskedelmi üzletláncoknak megéri számításba venni a nyaralási szokásokat, és ez alapján fejleszteni: nemrég az Aldi jelentette be, hogy kitelepít egy éjjel-nappali boltot a Sziget fesztiválra.