Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szorosabb partnerségre lép a magyarországi Tesco és Media Markt. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) friss közlése szerint a "Tesco-Global Áruházak Zrt. hosszú távú bérleti szerződést kötött a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft.-vel eladótéren belüli (úgynevezett shop-in-shop), szakosított, műszaki fogyasztási cikkeket értékesítő üzletek 10 helyszínen történő üzemeltetésére vonatkozóan".

Megkérdeztük a Tescót, hogy melyik az a tíz üzlet, ahol megjelenik a Media Markt és mikor, de a boltlánc sajtóosztálya csak a GVH-közleményben foglaltakat erősítette meg, más konkrétumot nem közölt.

Leegyszerűsítve a mostani bejelentés azt jelenti, hogy újabb Tescókban lesz Media Markt-egység. Nem arról van szó, hogy a Tesco az áruházainak helyet adó ingatlanok egy-egy üzlethelyiségét adja ki az elektronikai boltláncnak, hanem a Tescók vásárlóterében lesznek a Media Markt-boltok.

A "shop in shop" - azaz bolt a boltban - modell nem új, a győri és veszprémi Tesco-áruházakban már évek óta működik Media Markt-üzlet. A vásárlók pedig a tescós kínálat mellett az elektronikai cikkeket kínáló boltlánc termékeiből is válogathatnak és utóbbi  webáruházát is elérhetik a kihelyezett online terminálokon. Leegyszerűsítve tehát a GVH-közlemény szerint a veszprémi és győri üzlet után újabb 10 Tesco-áruházban lesz Media Markt-kirendeltség, de az majd csak később derül ki, hogy melyek ezek.

Címlapkép: Reuters