A bírálóbizottság részletesen elemezte az egyes bankok pénzügyi teljesítményét, portfólió- és kockázatkezelését, növekedési stratégiáját, állomány bővülését, piaci részesedésének alakulását.

Az OTP Private Banking már 22,5 ezer ügyfél mintegy 1650 milliárd forint vagyonát kezeli. Az üzletág növekedési dinamikája töretlen, stabilan tartja 35 százalék feletti piaci részesedését. Idén az első 9 hónapban a teljes likvid háztartási megtakarítási piaci növekedés 42 százaléka került az OTP Bankhoz. Hitelintézetünk az év eleje óta ezzel 31,77 százalékra növelte részesedését a megtakarítási piacon - mondta Takács András, az OTP Bank vagyonkezelési és megtakarítási igazgatóságának vezetője.

A privátbank szolgáltatásai az ország mintegy 50 pontján, 160, magasan képzett privát banki tanácsadó segítségével vehetők igénybe. Az OTP Private Bankinget eddig háromszor választották a régió legjobbjának, valamint a díj magyarországi kiterjesztése óta, immár hatodszor a hazai legjobb is. Az elmúlt tizenegy évben összesen 14 rangos nemzetközi díjat nyert el az üzletág.

Az OTP Csoport tagjai közül az ukrán leánybank idén először nyerte el a legjobb privát banknak járó elismerést - adta hírül a pénzintézet.