Az Appeninn Vagyonkezelő január hó 9. napján adásvételi szerződést kötött a Solum-Invest Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság 76 százalékos üzletrészének megvásárlására - jelentették be a tőzsde honlapján. A társaság a balatonfüredi kikötőt üzemeltető céget Balázs Attilával, az építőipari- és ingatlanfejlesztési piacon működő Bayer Construct Zrt. részvényesével együtt vásárolta meg, aki egyidejűleg 24 százalékos mértékű üzletrész tulajdonjogát szerezte meg.

Az Appeninn a kikötő magas színvonalú üzemeltetésével és a partnerével közösen tervezett jövőbeni fejlesztésekkel új, magas
minőségű termékkel jelenik meg a balatoni turisztikai piacon - írták. Az Appeninn legnagyobb tulajdonosa, a 29,3 százalékos pakettel rendelkező BDPST Zrt. amely Tiborcz István érdekeltségébe tartozik.

A Hvg.hu eközben arról írt, hogy az Appeninn tulajdonába tartozó Club Aliga 490 millió forintot kapott az Erzsébet-programból. A rendkívül leromlott állapotú szálloda kizárólag a programban részt vevők számára nyitott ki tavaly nyáron.