Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A kért feladat a Tiszaligeti fürdőfejlesztés kiegészítő munkálatainak tervezése és kivitelezése.

Ennek keretében el kell bontani a meglévő 1 360 négyzetméteres, egybefüggő vízfelületű, 0,9-1,1 méter  mélységű élménymedencét. A helyére egybe épített, de fallal két részre választott (korcsoport szerint megosztott) élménymedence készül.

Az új élménymedence a jelenleginél jóval gazdaságosabban üzemeltethető lesz, hiszen a felülete és a térfogata, mintegy kétharmada a jelenleginek, mégis élményelemekkel gazdagabb lesz - áll a közleményben.

A régi élménymedence helyén egy attrakciókkal teli és a csúszdák fogadására alkalmas 585 négyzetméter vízfelületű felnőtt élmény medence létesül, benne egy hullám medencerésszel. A két medence rész mellett készül el az azokat kiszolgáló közös gépészeti tér.

A nyertesekkel tavaly december 31-én kötött szerződést a város.

A Napi.hu 2020 novemberében írt arról, hogy a Modern Városok Program keretében a szolnoki Tiszaliget fürdő fejlesztésére 10,9 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. Ebből a 2021-es költségvetésből 2 milliárd 291 millió, míg a 2022-es büdzséből 8 milliárd 605 millió forintot biztosított a kormány.

A tiszaligeti közbeszerzés már 2019 májusban eldőlt: a Modinvest Épitőipari-Beruházó-és Kereskedelmi Kft. és a Swietelsky Építő Kft. tervezheti és építheti Szolnokon a Liget Termálstrand és Élményfürdőt, nettó 6 milliárd 974 millió forintért. Az épülő fürdő a következő elemekből áll: úszómedence, kültéri családi medence, kültéri csúszdamedence, kültéri ülőmedence, élménymedence, családi medence, csúszdamedence, ülőmedence, súlyfürdő medence, tornamedence, ugrómedence, merülő medence, továbbá szökőkút és kültéri ülőmedencék.