A Napi Gazdaság cikke.

A HENT "Le Nyúl" kampánya keretében több mint százezer tájékoztató szórólapot osztanak ki Budapesten és a vidéki nagyvárosok forgalmas bevásárlóközpontjaiban 2009. március 27. és április 5. között - írja az MTI-Eco. A szórólapok arra figyelmeztetik az embereket, figyeljenek oda, hogy a megvásárolt készülékekre csak eredeti szoftver, film és zene kerüljön fel.

A HENT közlése szerint Magyarországon tízből négy üzleti szoftver illegálisan kerül a számítógépekre, ami komoly károkat okoz a nemzetgazdaságnak. Az IDC nemzetközi informatikai és kutató cég által évente közzétett "Piracy Impact Study" megállapításaira hivatkozva a HENT szerint a jogszerűtlen szoftverhasználat 10 százalékos csökkenése Magyarországon több mint ezer új munkahelyet teremtene, 47 milliárd forinttal növekedne a számítástechnikai szektor teljesítménye és 11 milliárd forinttal növelné az adóbevételt.

A HENT közlése szerint jelenleg Magyarországon az internetes zene- és filmletöltések több mint 90 százaléka illegális, tíz dvd-ből hét nem eredeti.