Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendezvényen Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója közölte: a vállalat MPL+ programjában ötvenmilliárd forintból újítják meg a teljes postai logisztikai infrastruktúráját, automatizálják a működést és új informatikai megoldásokat építenek be.

Ennek részeként alakítanak ki 2023-ig egy 19 vidéki és négy fővárosi depóból, valamint központi feldolgozóból álló logisztikai hálózatot, amely a középtávon megduplázódó csomagmennyiséget is képes lesz rugalmasan kezelni. 

A veszprémi depó vonzáskörzetében 2021-ben csaknem 294 ezer csomagot kézbesítettek, amely több mint tíz százalékkal meghaladja az egy évvel korábbi 258 ezer darabot. A depó Veszprém térségében 209 települést, mintegy 305 ezer embert szolgál ki.

Pár napja a cég közölte, hogy még az idén elkészül a zalaegerszegi depó, amelyre szintén több 100 millió forintot költ. A több mint 2700 négyzetméter alapterületű zalaegerszegi központban a postai igények alapján két oldalán hat darab dokkoló és öt darab szintbeli ipari, valamint egy extra kaput helyeznek el, amelyek a kézbesítőjárművek, illetve a szállítókamionok kezelését, a csomagok rakodását segítik majd. A zalaegerszegi depóban közel 60 ember foglalkoztatását tervezi a társaság.