Miközben ez a válság során ezrével és tízezrével szüntetnek meg munkahelyeket, látjuk azt is, hogy újabb fejlesztések, újítások is történnek - mondta Bajnai Gordon fejlesztési és gazdasági miniszter egy sajtótájékoztatón. Október óra tízezer új munkahely teremtését jelenthettük be. Ezek a munkahelyek a bejelentést követő legalább egy évben valósulnak meg.

A Güntner-Tata Kft. több mint négymilliárd forintos beruházással legalább 170 új munkahelyet hoznak létre, így összesen ezer alkalmazottja lesz a cégnek.

A támogatás mértékéről nem mondott részleteket a miniszter, mert az erről szóló szerződést első körben meg kell küldeni az uniónak, majd ha ezt jóvá hagyták, akkor lesz nyilvános a támogatás mértéke. Ez nagyjából hatvan napot vesz igénybe.

A cég magas hozzáadott értékű termelést végez, javarészt exportra termel, ami különösen kedvező - tette hozzá a miniszter. Emellett megemlítette, hogy több hasonló beruházásokról szóló tárgyalásokat folytat a minisztérium, amelyek hasonlóképpen a most bejelentetthez, magas hozzáadott értékű gyártást jelentenek.

A cég ipari hőcserélők gyártásával foglalkozik, 23 milliárd forintos forgalommal zárta a 2008-as évet.