Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az MFB a társaságok igazgatóságait megszüntette, tagjait visszahívta - összesen több mint harminc igazgatósági tagság szűnt meg véglegesen -, az igazgatóság jogkörét mostantól mindenhol egyetlen felelős vezető - vezérigazgató, illetve ügyvezető - gyakorolja.

A Diákhitel Központ Zrt. élén mostantól Bugár Csaba, az Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft. élén pedig Nagy András áll. A Nemzeti Lóverseny Kft.-t és a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft.-t Haál Gábor, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt.-t Ilenczfalvi-Szász Gábor, a Beszállítói Befektető Zrt.-t Kovács György vezeti. A Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezetője Jávor László, a Corvinus Támogatásközvetítő Zrt. első embere pedig Tordai György lett. A KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt.-t Vér Iván, a Pólus Programirodát Hajdu Vilmos, az MV - Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.-t pedig Vingelman József irányítja.

Megújultak a cégek felügyelő bizottságai is, minden cég felügyelő bizottsága háromtagú lett. A tagok a tevékenységükért nem részesülnek tiszteletdíjban.

Az állami tulajdonú fejlesztési bank a kormányprogramban meghatározott hatékony és takarékos működéssel indokolta a változásokat.

A hitelintézet július 2-án már nyolc másik MFB-s cég élén jelentett be személyi változásokat.