Szemcsés, de nem káros az egészségre, a termék mangántartalmával keletkezett gond a gyártás során egy napig. Eddig 78 ezer palack érkezett vissza a társasághoz - idézte az Index.hu a mindenar.hu hírét.

A nemrég a Central European Mineral Water Holding (CEMW) többségi tulajdonába került Szentkirályi Ásványvíz Kft. visszahívást rendelt el májusban, az ásványvíz szénsavmentes és szénsavas sorozatából a 2016.04.22. és a 2016.04.23. közötti minőségmegőrzési idejű termékeket hívta vissza a kereskedelmi partnereitől esztétikai okok miatt.

A visszahívást a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is megerősítette a portálnak. Egyúttal közölték, hogy a visszahívott termékekben az ásványvízben található mangántartalom kiválása miatt esetenként apró lebegő szemcsék voltak láthatóak.

"A jelenség az egészségre nem gyakorol hatást, a termék megjelenésében azonban esztétikai problémát jelent, ezért indokoltnak tartjuk az érintett termékek körének visszahívását és a termékek vizsgálatát" - írták. A cég szerint bár időben intézkedtek a visszahívásról, elképzelhető, hogy a kiskereskedelmi forgalomba is eljuthattak az érintett sorozat darabjai.