Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tarifa díjának emelését megtárgyaló, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által összehívott kerekasztal beszélgetésen taxitársaságok képviselői, taxisofőrök, valamint a szakmai érdekképviseleti szervezetek, a BKIK Ipari Tagozat, a Budapest Közút és a BKK képviselői is részt vettek. Úgy vélik, az emelésre a taxisokat sújtó egyre nagyobb költségek miatt van szükség - írja a Népszava.

A Budapest Taxi képviselőjének kivételével a jelenlévők egyöntetűen támogatták a már korábban benyújtott tarifaemelés mértékét, így azt a főpolgármester-helyettes a továbbiakban egységes szakmai javaslatnak értékelte. Ezzel a szakmai egyeztetések a végéhez érhettek, és az egységes javaslat a közeljövőben a fővárosi közgyűlés elé kerülhet.

Az OTSZ által képviselt taxitársaságok és a több ezer egyéni taxis-vállalkozó egyaránt fontos lépésként értékeli a szakmai döntést, hiszen az egységes tarifa 2013-as bevezetése óta a taxisok költségei jelentősen megemelkedtek - mondta Metál Zoltán, az OTSZ elnöke a Népszava szerint. (Megkérdezték a taxizókat, hogy szeretnének-e többet fizetni)

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel