A szerdai kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bejelentette, hogy a kormány a számos szakmai szervet és az utcai tiltakozás ellenére sem kíván enyhíteni a kisadózó vállalkozók tételes adóját (kata) érintő, a kormánypárti többségű parlament által kedden elfogadott törvényen.

A szigorítással a mintegy 450 ezer katás kisvállalkozó közül egyes becslések szerint legalább 300 ezernek kell szeptember 1-jétől új adózási formára áttárni.

A szabálymódosítás miatt a Momentum ellenzéki párt szerda este hat órára tiltakozást szervezett a Kossuth térre. Ott civilek szólaltak fel - köztük tanulás, oktatás mellett ételfutárként dolgozó személy levelét és beolvasták -, akik a munkájukról beszéltek, amely arra kényszerítette őket, hogy katázzanak.

A hvg.hu tudósítása szerint a tiltakozók a Nyugati térre, majd az Octogon felé vették az irányt, a tömeg nagyobb, mint kedden volt, amikor blokkolták - estig - a Margit hidat. Az Octogonnál leállt a forgalom. A tömeg a Hősök terénél, a Lendvay utca sarkán álló Fidesz-székházhoz ment, ahol már a készenléti rendőrök körbevették az épületet.