Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felhívással indult tárgyalásos eljárás eredménytelenségét az ajánlatkérő MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat meghatározása így szólt: a szimulátor működési környezetének megújítása, a szimulátor rekonstrukciója. Kissé bővebben: a felújítás alapvető célja egy hosszú távon, kedvező költségekkel fenntartható, fejlett szolgáltatásokat nyújtó, rugalmasan bővíthető és egyszerűen üzemeltethető teljes-léptékű szimulátor létrehozása, amely képes a Paksi Atomerőmű meghosszabbított üzemidejének teljes tartama alatt kiszolgálni az oktatási és fejlesztés-támogatási igényeket.

Ajánlatot tett a moszkvai székhelyű Joint Stock Company Engineering and Technology Center GET (Mérnöki- Műszaki Központ DZSET Nyrt.), közös ajánlattevőként a szintén moszkvai Rusatom Service JSC és a VNIIAES JSC, továbbá a madridi székhelyű Tecnatom, S.A. is.

Az ajánlatkérő az eredménytelenség indokaként mindössze a közbeszerzési törvénynek arra a passzusára utalt, amely szerint eredménytelenné nyilvánítható egy eljárás akkor, ha az ajánlatkérő a szerződés megkötésére vagy teljesítésére képtelenné vált. Ebben az esetben az ajánlatkérő az ajánlatok bírálata és értékelése nélkül nyilvánította eredménytelennek a közbeszerzést.